Nyhet – Onlineutbildning våren 2020

Onlineutbildning med rabatterat pris och lättare krav

Utbildningen är tyvärr full och går inte längre att anmäla sig till. Välkommen att anmäla dig till höstens utbildning i Stockholm:
Stockholm – hösten 2020.
I rådande tider erbjuder vi nu vår klassiska gruppledarutbildning i ”ACT -­ att hantera stress och främja hälsa” via nätet till rabatterat pris 11.000kr istället för 15.000kr. Många lider i dessa tider av stress och oro och vi hoppas att vår kurs kan vara till nytta och fortsätta nå många. I detta specialformat så kommer du använda dig av programmet Zoom. Det är gratis att använda som åhörare men vill du själv hålla utbildning för dina kunder så behöver du ordna ett konto som kostar enbart 150kr i månaden utan bindningstid. Zoom är ett utmärkt verktyg som ger en väldigt bra tillgång till många funktioner såsom “breakout rooms” där du kan dela upp deltagarna i smågrupper. I övrigt ingår som tidigare att du ska läsa två böcker och hålla en egen grupp. Den egna gruppen i detta fall räcker om det är minst en person som du håller kursen för, det kan du enkelt göra online via Zoom.
I och med att kursen startar med kort varsel räcker det med om du svarar på instuderingsfrågorna till tillfälle 4 i kursen. Du kommer därefter få ditt intyg.
I övrigt ingår allt material som i kursen vi ger på plats, du får manual, powerpoints, values cards m.m.

Utbildningen löper under senare delen av terminen och omfattar 4 undervisningstillfällen á 6 timmar (totalt 24 timmar) samt att du själv håller en grupp. Den gruppen håller du parallellt med utbildningen.

Allmän information om gruppledarutbildningen 
Om du vill veta lite mer om vår gruppledarutbildning kan du läsa informationen på följande länk:
Allmän information om gruppledarutbildningen

Praktisk information för dig som överväger att gå vår ACT-gruppledarutbildning
Om du vill veta mer om utbildningsdagar och hur utbildningen är upplagd så finns all information här nedanför.

Det är önskvärt om den sökande har en avslutad högskoleutbildning mot ett människoinriktat yrke, till exempel psykolog, socionom, ”steg-1-terapeut”, personalvetare, lärare eller liknande.

Översikt och datum
Klicka på länken nedanför för mer information, där finns utbildningsdagar, utbildningens innehåll och form. Denna läser du igenom ordentligt innan du anmäler sig.
Översikt utbildning “ACT- att hantera stress och främja hälsa” våren 2020

Anmälningsformulär
Utbildningen är tyvärr full och går inte längre att anmäla sig till. Välkommen att anmäla dig till höstens utbildning i Stockholm:
Stockholm – hösten 2020.

Kursen fungerar även bra för vuxna, ska ni ge den för era kollegor?
I en välgjord randomiserad, kontrollerad studie på 106 stressade socialsekreterare inom Stockholms stad ser vi att just detta gruppformat ”ACT – att hantera stress och främja hälsa” fungerar väldigt bra även för vuxna. Och i denna studie gavs ACT-interventionen av behandlare som inte tidigare kunde ACT, utan bara gått vår utbildning. Därför brukar vi rekommendera att man håller sin första kurs för intresserade kollegor. Dels fungerar detta som personalvård, men det underlättar även det dagliga arbetet när dina kollegor vet vad denna kurs handlar om. En bit ner på denna sida finns en sammanfattning av studien samt möjlighet att ladda hem den i fullängd:
ACT för socialsekreterare

Vad tycker de som redan gått gruppledarutbildningen?
Här kan kan du läsa vilket betyg deltagarna ger kursen samt kommentarer:
Deltagarnas utvärdering av gruppledarutbildningen

Övrig information
Här föreläser Fredrik Livheim 45 minuter (med teckenspråkstolk) om vårt ACT-gruppformat på “Förstalinjen konferensen” som anordnades 4 oktober 2017 av Sveriges kommuner och Landsting. Föreläsningen handlar om vad kursen innehåller, forskning vi gjort på metoden samt hur utbildning till att bli gruppledare går till.
Klicka här och scrolla ner till “ACT i grupp och forskningsresultat”:
http://play.quickchannel.com/Qc/create/mainshow.asp?id=7fgqse

I tidningen “Det goda livet″ finns en intervju med två personer som gått denna ACT-gruppledarutbildning. Via länken nedan kommer du till artikeln (2 sidor)
“Att bli sin egen bästa vän”

Här finns ett klipp från Nyhetsmorgon i TV4 där leg. psykolog Fredrik Livheim som tagit fram detta ACT-gruppformat talar mer allmänt om stress och ACT.
“All stress är inte farlig”

Via denna sida hittar du andra intervjuer som handlar om våra ACT-utbildningar, eller där Fredrik Livheim talar om ACT i olika sammanhang.
Media om detta gruppformat