Stockholm – hösten 2024

Gruppledarutbildning i Stockholm höstterminen 2024

Utbildningen löper under en termin och omfattar 4 undervisningstillfällen á 6 timmar (totalt 24 timmar) samt att du själv håller en grupp. Den gruppen håller du parallellt med utbildningen.

Om du bor långt bort och inte vill resa (med hänsyn till miljöpåverkan, eller vill spara tid och pengar) så kan du delta 1-4 utbildningsdagar via videodelnings-verktyg. Det är bra om du kan vara på plats i Stockholm på första utbildningstillfället, då vi delar ut material (bl a manualen, som väger ca 2 kg). Ska du prioritera några utbildningsdagar att vara med på plats rekommenderar vi (i denna ordning) att du är med på första utbildningsdagen, sista utbildningsdagen. Ange i övrigt-rutan i anmälan om du vill delta via videodelnings-verktyg och om du har möjlighet att vara på plats fysiskt vid första tillfället.

Allmän information om gruppledarutbildningen 
Om du vill veta lite mer om vår gruppledarutbildning kan du läsa informationen på följande länk:
Allmän information om gruppledarutbildningen

Praktisk information för dig som överväger att gå vår ACT-gruppledarutbildning
Om du vill veta mer om utbildningsdagar och hur utbildningen är upplagd så finns all information här nedanför.

Det är önskvärt om den sökande har en avslutad högskoleutbildning mot ett människoinriktat yrke, till exempel psykolog, socionom, ”steg-1-terapeut”, personalvetare, lärare eller liknande.

Översikt och datum
Klicka på länken nedanför för mer information, där finns utbildningsdagar, utbildningens innehåll och form. Denna läser du igenom ordentligt innan du anmäler sig.
Översikt utbildning “ACT- att hantera stress och främja hälsa” hösten 2024

Anmälningsformulär
Du anmäler dig till utbildningen via länken här nedan. Anmälan är bindande och sista anmälningsdag är fredag 6 september 2024 (kursstart 7 oktober 2024). Därefter kan man anmäla sig i mån av plats.
Anmälningsformulär – hösten 2024

Kursen fungerar även bra för vuxna, ska ni ge den för era kollegor?
I en välgjord randomiserad, kontrollerad studie på 106 stressade socialsekreterare inom Stockholms stad ser vi att just detta gruppformat ”ACT – att hantera stress och främja hälsa” fungerar väldigt bra även för vuxna. Och i denna studie gavs ACT-interventionen av behandlare som inte tidigare kunde ACT, utan bara gått vår utbildning. Därför brukar vi rekommendera att man håller sin första kurs för intresserade kollegor. Dels fungerar detta som personalvård, men det underlättar även det dagliga arbetet när dina kollegor vet vad denna kurs handlar om. En bit ner på denna sida finns en sammanfattning av studien samt möjlighet att ladda hem den i fullängd:

ACT för socialsekreterare

Vad tycker de som redan gått gruppledarutbildningen?
Här kan kan du läsa vilket betyg deltagarna ger kursen samt kommentarer:
Deltagarnas utvärdering av gruppledarutbildningen

Övrig information
I tidningen “Det goda livet″ finns en intervju med två personer som gått denna ACT-gruppledarutbildning. Via länken nedan kommer du till artikeln (2 sidor)
“Att bli sin egen bästa vän”

Här finns ett klipp från Nyhetsmorgon i TV4 där leg. psykolog Fredrik Livheim som tagit fram detta ACT-gruppformat talar mer allmänt om stress och ACT.
“All stress är inte farlig”

Via denna sida hittar du andra intervjuer som handlar om våra ACT-utbildningar, eller där Fredrik Livheim talar om ACT i olika sammanhang.
Media om detta gruppformat